fbpx

Общи условия

Последна редакция - 29 март 2021

1. ВЪВЕДЕНИЕ

Този документ (заедно с останалите посочени документи тук) установява общите условия, които уреждат използването на настоящия уебсайт на Нова мобилни аксесоари и закупуването на продукти чрез него (наричани по-нататък “Условията”).

Молим ви да прочетете внимателно Условията, както и Политиката ни за поверителност, преди да използвате този уебсайт. Когато използвате този уебсайт или поръчвате чрез него, вие сте обвързани с тези Условия и с нашата Политика за поверителност.

Тези условия могат да бъдат изменяни. Препоръчваме ви да ги преглеждате периодично, тъй като приложими ще са условията към момента на сключване на съответния Договор (така както са установени по-нататък) или на използване на уебсайта.

2. ДАННИ ЗА НОВА МОБИЛНИ АКСЕСОАРИ

Продажбата на стоки чрез този сайт се извършва под търговската марка Novamobile от НОВА МОБИЛНИ АКСЕСОАРИ ЕООД, българска компания със седалище и адрес на управление ул. Волга 12 ет. 2, гр. Пловдив, БЪЛГАРИЯ, вписана в Търговския регистър на България с ЕИК: 204634936, имейл адрес: [email protected], телефонен номер: +359 988 964 495.

3. ВАШИТЕ ДАННИ И ПОСЕЩЕНИЯ НА ТОЗИ УЕБСАЙТ

Информацията или личните данни, които ни предоставяте, ще се обработват в съответствие с Политиката ни за поверителност. Когато използвате този уебсайт, вие давате вашето съгласие за обработка на информацията и данните и заявявате, че цялата предоставена информация и данни са верни и отговарят на действителността.

4. ИЗПОЛЗВАНЕ НА НАШИЯ УЕБСАЙТ

При използването на този уебсайт и подаването на поръчки чрез него, вие се съгласявате:

– Да правите само законово валидни запитвания и поръчки.

– Да не правите фалшиви или измамни поръчки. Ако има разумни основания да се смята, че е била направена такава поръчка, ние имаме право да я анулираме и да информираме компетентните органи.

– Да ни предоставите вашия имейл адрес, пощенски адрес и/или други координати вярно и точно. Също така се съгласявате, че можем да използваме тази информация за връзка с вас в случай на нужда (вижте нашата Политика за поверителност).

Ако не ни предоставите цялата информация, която ни е необходима, не можем да приемем и изпълним/изпратим вашата поръчка.

Когато заявите поръчка чрез този уебсайт, вие декларирате, че сте над 18-годишна възраст и имате законно право да сключвате договори.

Регистрация

Предоставянето на необходимата информация по повод обработването на заявената поръчка е задължително с оглед изпълнението на поръчката.

Препоръчваме ви да си направите регистрация, за да се ползвате от всички привилегии на нашия сайт, с оглед на бъдещи поръчки, или при подаване на рекламации.

Може да направите заявка /покупка/ и без да се регистрирате в нашия уебсайт, като единствено предоставите пълни и верни данни, необходими за коректна доставка. При заявка /покупка/ без регистрация се съгласявате с Общите условия на настоящия сайт на Нова мобилни аксесоари.

Основните данни необходими за изпълнение на поръчката са:

– име и фамилия на получателя на стоката;

– имейл за осъществяване на електронна кореспонденция;

– адрес за доставка;

– други контакти – телефон, факс, пр.;

– информация за поръчката;

– информация за съгласието с условията на търговеца.

Ако желаете да Ви бъде издадена фактура, ще е необходимо да представите информация за :

– Наименование на фирмата;

– ЕИК;

– Адрес на управление.

5. ДОСТЪПНОСТ НА УСЛУГАТА

Артикулите, предлагани на този уебсайт, са достъпни за доставка в България и в чужбина. Доставката е за сметка на клиента и не е включена в цената на артикулите.

6. ПРИЕМАНЕ НА ПОРЪЧКА/СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОРА

За да направите поръчка, трябва да следвате процедурата за онлайн пазаруване и да кликнете върху “Финализиране на поръчката”. След това ще получите имейл, потвърждаващ регистрирането на поръчката. След обработка на заявката ще получите имейл, потвърждаващ приемането на вашата поръчка с планирана дата на производство и експедиция.

При експедиция на поръчката ще бъдете информирани своевременно.

7. НАЛИЧНОСТ НА ПРОДУКТИ

Предлаганите на сайта продукти са налични в магазина на търговеца. При липса на някой от продуктите, клиентът ще бъде своевременно уведомен за това.

8. ОТКАЗ ЗА ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКА

Нова мобилни аксесоари има право да откаже да изпълни (да анулира) направената от вас поръчка, при което следва да ви уведомим. Въпреки че винаги ще правим всичко възможно за обработката на всяка една поръчка, може да възникнат изключителни обстоятелства, които да ни принудят да откажем да изпълним поръчка, след като сме изпратили “Потвърждение”, като си запазваме правото да извършваме това по всяко време.

Не носим отговорност пред вас или пред трети лица за премахването на който и да е продукт от този уебсайт или за премахването или промяната на който и да е материал или съдържание от страницата или за това, че не сме обработили поръчка, след като сме изпратили Потвърждение за нея и сме Ви уведомили за отказ от изпълнение на поръчката.

9. ДОСТАВКА

Нова мобилни аксесоари се задължава да доставя поръчаните и купени стоки сами или чрез куриерска фирма на адрес, посочен от купувача или в офис на куриерската фирма, в зависимост от избора на клиента.

Етно Стил работи с куриерска фирма Еконт Експрес, с която има сключен договор.

Клиентът може да избере друга фирма, като изрично заяви своето желание в раздел „Бележки към поръчката (по избор)“ при финализиране на поръчката.

Също така клиентът има възможност да вземе наличния артикул на място от нашия магазин – гр. Пловдив, бул. “Цар Борис III Обединител” №76.

При поръчка над 70 лв. доставката е безплатна (за територията на република България) и ще се осъществи като стандартна услуга на куриерска фирма Еконт Експрес. Клиентът получава стоката от офис на куриера.

Ако по някаква причина не е възможно да се съобразим с датата на доставка, ще ви информираме за това своевременно и ще ви дадем избор да продължите с покупката, насрочвайки нова дата на доставка, или да откажете поръчката с пълно възстановяване на заплатената сума. За целите на тези Условия, “доставката” ще се счита за извършена или поръчката ще са счита за “доставена” веднага след като вие или трето лице, посочено от вас, премине във физическо владение на стоките, което се доказва с подписването на документ за получаване на поръчката на посочения адрес за доставка.

10. НЕВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОСТАВКА

Ако ни е невъзможно да доставим вашата поръчка, ще се опитаме да намерим сигурно място, където да я оставим. Ако не можем да намерим сигурно място, поръчката ви ще бъде върната в нашия склад.

Ако няма да бъдете на мястото на доставка в уговорения час, ви молим да се свържете с нас, за да организираме доставка в друг ден.

11. ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА СОБСТВЕНОСТТА

Собствеността на стоките ще бъде прехвърлена от продавача (Нова мобилни аксесоари) с предаването им на купувача, след извършване на плащането от негова страна. Предаването на стоката ще се удостоверява с подписа на купувача на транспортния документ, предоставен от куриера.

12. ОНЛАЙН ПАЗАРУВАНЕ И ПЛАЩАНЕ

12.1. Кошница и избор на артикули

До снимката и описанието на всеки продукт, стои бутон КУПИ. Натискането на този бутон записва избрания продукт във вашата виртуална “пазарска кошница”. Съдържанието на кошницата се запазва докато решите да преминете към покупка на стоките. Вие може да разглеждате съдържанието на кошницата, да добавяте нови продукти или да премахвате тези, които не желаете.

12.2. Методи на плащане

Плащането е на цялата стойност на закупения продукт/продукти, включително и разходите по доставка и се заплаща в български лева по един от описаните методи:

– При получаване на стоката, посредством пощенски паричен превод, издаден от куриерската служба при доставката.

В случай, че клиентът ОТКАЖЕ пратката, трябва да заплати транспортните разходи.

– По банков път чрез банков превод.

Авансово (по банков път) преди доставяне на стоката.

– С кредитна/дебитна карта

Чрез сигурен портал за разплащания на myPOS.

Независимо от избрания от Вас начин на плащане, препоръчваме да направите справка във Вашата банка за евентуални допълнителни такси, които биха могли да Ви бъдат начислени при онлайн плащания или такива чрез банка. Някои банки начисляват такси, комисионни или други допълнителни удръжки във връзка с извършените транзакции, както и в случаи на обмяна на валута. Всички тези допълнителни отчисления са за Ваша сметка.

13. ЦЕНА

Цената на продуктите ще бъде винаги цената, посочена на нашия уебсайт, освен в случаите на очевидна грешка. Въпреки че се стараем да посочваме винаги точни данни, понякога е възможно да възникне грешка. Ако открием грешка в цената на който и да е от артикулите, които сте поръчали, ще ви информираме възможно най-скоро и ще ви дадем възможност да потвърдите вашата поръчка на правилната цена или да я анулирате. Ако не успеем да се свържем с вас, поръчката ще се счита за анулирана и всички платени суми ще ви бъдат възстановени в пълен размер.

Цените на сайта не включват таксите за доставка, които се добавят към общата цена.

Цените могат да бъдат променяни по всяко време. Независимо от това, освен в описания по-горе случай, промените няма да засягат поръчките, за които сме изпратили Потвърждение на поръчката.

14. ПОЛИТИКА ЗА ЗАМЯНА/ВРЪЩАНЕ

При открити производствени дефекти, клиентът има право да заяви рекламация в срок до 24 часа от получаване на поръчката. Третирането на рекламации ще бъде извършвано според актуалното към момента законодателство.

Правото ви на отказ от Договора се прилага изключително за продукти, които са върнати в същото състояние, в което са получени. Няма да бъдат възстановявани плащания за продукти, които са използвани след отварянето им, за продукти, които не са в същото състояние както при доставката или които са били повредени, така че се грижете за стоката, докато е у вас.

След като прегледаме артикула, ще ви информираме дали имате право на възстановяване на заплатените суми. Разходите за доставка ще бъдат възстановени само когато правото на отказ е упражнено в рамките на установения по закон срок и всички стоки от съответната пратка бъдат върнати.

Вие поемате разходите и рисковете по връщане на продуктите, както е посочено по-горе.

Ако имате някакви въпроси, можете да се свържете с нас на имейл адрес [email protected] или като се обадите на телефон +359 988 964 495

Връщане на дефектни стоки

Ако мислите, че в момента на доставката продуктът не отговаря на посоченото в Договора, трябва незабавно да се свържете с нас чрез нашия формуляр за контакт, като предоставите информация за продукта и установения дефект; също така можете да ни се обадите на +359 988 964 495, където ще ви посочим какво трябва да направите.

Ние внимателно ще разгледаме върнатия продукт и ще ви уведомим по имейл в рамките на разумен период от време дали имате право на възстановяване на заплатените средства или на замяна (според случая). Възстановяването на средствата ви ще бъдат извършени възможно най-скоро и при всички случаи в срок до 14 дни от датата, на която ви изпратим имейл с потвърждение, че ще бъде извършено възстановяване на средствата ви.

При желание за замяна на продукта срокът може да е различен, като това ще зависи дали артикулът е в наличност.

Ще ви възстановим в пълен размер всички заплатени средства за върнати, поради реална повреда или дефект продукти, включително разходите за доставка, свързани с получаването и последващото обратно изпращане на стоката до нас. Средствата ще бъдат възстановени посредством същия разплащателен метод като този, който сте използвали, за да заплатите покупката си.

При всички случаи ще ви бъдат гарантирани всички права, предвидени в действащото законодателство.

15. ОТГОВОРНОСТ И ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ

Поради отворения характер на този уебсайт и възможността за грешки при съхранението и предаването на цифрова информация, ние не гарантираме точността и сигурността на информацията, предавана или получавана чрез него, освен ако това не е изрично посочено в този сайт.

Всички описания на продукти, информация и материали, показани на този уебсайт, се предоставят “както са”, без никакви явни или неявни гаранции за тях, с изключение на законово установените такива. Ние сме длъжни да доставяме стоки, които са в съответствие с Договора, като сме отговорни пред вас за всяка липса на съответствие, която е на лице в момента на доставката. Приема се, че стоките са в съответствие с Договора, ако те отговарят на описанието, дадено от нас, и притежават качествата, които сме представили в този уебсайт, подходящи са за целите, за които обичайно се използват стоки от този вид и притежават качеството и характеристиките, които са нормални за стоки от същия вид и които могат да се очакват в рамките на разумното. До степента, позволена от закона, ние изключваме всички гаранции, с изключение на тези, които не могат да бъдат изключени по закон в полза на потребителите.

Вашите права във връзка с липсата на съответствие с Договора са залегнали в чл. 112-115 от българския Закон за защита на потребителите.

ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато.

Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

Вие признавате и се съгласявате, че всички авторски права, регистрирани търговски марки и други права на интелектуална собственост върху всички материали или съдържание, предоставени като част от уебсайта, през цялото време принадлежат на нас или на тези, които ни предоставят лиценз за използването им. Можете да използвате посочения материал само до степен, позволена изрично от нас или от лицензодателите. Това не пречи да използвате този сайт до степен, необходима за копиране на информацията за вашата поръчка или данните за контакт.

ВИРУСИ, ПИРАТСТВО И ДРУГИ КОМПЮТЪРНИ АТАКИ

Не трябва да използвате неправомерно този уебсайт чрез умишлено въвеждане на вируси, както и всеки друг софтуер или технологично злонамерени или увреждащи материали. Не може да се опитвате да осъществявате неоторизиран достъп до този уебсайт, до сървъра, на който е разположен сайтът, компютър или база данни, свързани с нашия уебсайт. Вие се съгласявате да не нападате този уебсайт чрез каквато и да е атака за отказ на услуга или атака за разпределен отказ на услуга.

Неспазването на тази клауза ще се счита за нарушение съгласно определението в съответните разпоредби. Ние ще докладваме на съответните органи за всяко неспазване на тези разпоредби и ще си сътрудничим с тях, за да установим самоличността на нападателя. Също така в случай на неспазване на тази клауза, разрешението за използване на този уебсайт се прекратява незабавно.

Ние не носим отговорност за щети или вреди, произтичащи от атака за отказ на услуга, вирус или някакъв друг софтуер или технологично злонамерени или увреждащи материали, които могат да засегнат вашия компютър, ИТ оборудване, данни или материали в резултат на използването на този уебсайт или изтеглянето на съдържание от него или страниците, към които този сайт ви пренасочва.

ВРЪЗКИ ОТ НАШИЯ УЕБСАЙТ

Ако нашият сайт съдържа връзки към други уебсайтове и материали на трети лица, горепосочените връзки са предоставени само за информативна цел и ние нямаме контрол над съдържанието на тези уебсайтове и техните материали. Съответно ние няма да поемем никаква отговорност за щети или вреди, произтичащи от тяхната употреба.

ПИСМЕНА КОМУНИКАЦИЯ

Приложимите разпоредби изискват част от информацията или уведомленията, които изпращаме до вас, да бъдат в писмена форма. С използването на този сайт вие се съгласявате, че по-голяма част от комуникацията с нас ще се осъществява по електронен път. Ще се свързваме с вас по имейл или ще ви предоставяме информация чрез публикуване на уведомления на този уебсайт. За целите на Договора вие се съгласявате с използването на тези електронни средства за комуникация и приемате, че всички договори, уведомления, информация и други съобщения, които ви изпращаме по електронен път, отговарят на правните изисквания за писмена форма. Това условие няма да засегне вашите законни права.

УВЕДОМЛЕНИЯ

Уведомленията, които ни изпращате, за предпочитане следва да ни се предават чрез имейл кореспонденция. Съгласно разпоредбите на клауза 3 по-горе и освен ако не е предвидено друго, можем да ви изпращаме съобщения по имейл или на пощенския адрес, който сте ни предоставили при извършването на поръчка.

Приема се, че уведомленията са получени и по тях са предприети действия веднага след като те са публикувани на нашия уебсайт, 3 часа, след като те са били изпратени по имейл или три дни след датата на пощенското клеймо на всяко писмо. За да се докаже, че дадено уведомление е изпратено, е достатъчно да се представят доказателства, че писмото е правилно адресирано, че е поставена правилната марка и че е надлежно предадено на пощенската служба или до пощенска кутия (в случай на писмо); или че съобщението е изпратено на електронния адрес, зададен от получателя (в случай на имейл).

ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Договорът е задължителен за двете страни, както и за нашите приемници, приобретатели и наследници.

Вие не можете да предавате, отстъпвате, налагате или по друг начин да прехвърляте Договора или права или задължения, произтичащи от него, без предварително да сте получили писменото ни съгласие.

Ние можем да предаваме, отстъпваме, налагаме, възлагаме на подизпълнител или по друг начин да прехвърляме Договора или права или задължения, произтичащи от него, във всеки един момент от действие на Договора. За да се избегне всякакво съмнение, гореспоменатите предавания, преотстъпвания, цесии или други прехвърляния няма да засягат правата, които имате по закон като потребител съгласно приложимите разпоредби, нито ще отменят, намаляват или ограничават по някакъв начин явните и неявни гаранции, които може да сме ви предоставили.

ЧАСТИЧНА ОТМЯНА

Ако някое от тези Условия или клаузи на Договора бъдат обявени за нищожни и невалидни чрез категорично решение на компетентен орган, останалите клаузи и условия ще останат в сила, без да бъдат засегнати от посоченото изявление за отмяна.

ЦЯЛОСТНО СПОРАЗУМЕНИЕ

Тези Условия и всеки документ, посочен в тях, представляват цялостното споразумение между страните по отношение на тяхната цел, като заменят всеки предходен договор, споразумение или обещание, направено между страните в устна или писмена форма.

Двете страни признават, че са се съгласили да сключат Договора без обвързаност с каквото и да е изявление или обещание, направено от другата страна, или подразбиращо се от някое изявление или документ по време на преговорите, проведени между двете страни преди сключване на гореспоменатия Договор, с изключение на изрично посочените в настоящите Условия.

Никоя от страните няма да предприема никакви действия по отношение на което и да е невярно изявление, направено от другата страна, в устна или писмена форма, преди датата на Договора (освен ако гореспоменатото невярно изявление не е направено с цел измама) и единственото действие, което може да бъде предприето от другата страна, ще е в резултат на нарушение на Договора в съответствие с клаузите на настоящите Условия.

ПРАВОТО НИ ДА ПРОМЕНЯМЕ ТЕЗИ УСЛОВИЯ

Ние имаме право да преглеждаме и променяме тези Условия по всяко едно време.

Вие сте обвързани с политиките и Условията в сила към момента, в който използвате този уебсайт или правите поръчка, освен в случаите, когато със закон или решение на правителствен орган е необходимо да се извършат промени със задна дата в споменатите политики, Условия и Политика за поверителност, като в този случай евентуалните промени ще засегнат и поръчки, направени преди това от вас.

ИЗВЪНСЪДЕБНО УРЕЖДАНЕ НА СПОРОВЕ

Ако вие като купувач считате, че вашите права са били нарушени, може да адресирате жалбите си до нас на имейл адрес: [email protected] по реда на извънсъдебното уреждане на спорове.

В тази връзка, ако покупката между вас и нас е сключена онлайн чрез нашия уебсайт, с настоящото ви уведомяваме, че в съответствие с Регламент No 524/2013 на ЕС имате право да търсите извънсъдебно уреждане на потребителския ви спор с нас чрез платформата за онлайн решаване на спорове на интернет адрес https://ec.europa.eu/consumers/odr/.

ПРИЛОЖИМО ПРАВО – ЮРИСДИКЦИЯ

Настоящият договор е предмет на българското законодателство. Евентуалните спорове, възникнали между Нова мобилни аксесоари и клиенти, ще се разрешат по взаимно съгласие или ако това е невъзможно, споровете ще бъдат решавани пред компетентните български съдилища в Община Пловдив без това да нарушава правата на потребителите по смисъла на Закона за защита на потребителите съгласно чл. 18 от Регламент 1215/2012.

КОМЕНТАРИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Вашите коментари и предложения са винаги добре дошли. Моля, изпращайте вашите коментари и предложения на имейл [email protected]

КОЛИЧКА

close